Blog

Med letošnjimi počitnicami pustite bolečine doma

Uredništvo Rosacta®
Med letošnjimi počitnicami pustite bolečine doma

Dolgi in vroči poletni dnevi so tukaj in zvečer se je končno dovolj ohladilo, da lahko sedite na svoji terasi, opazujete svoj vrtiček in v roke vzamete svojo najljubšo revijo. Veliko je še treba narediti – pobrati pridelke, pomiti posodo, speči štrudelj – dela zagotovo ni nikoli konec. A kaj, ko vas pri tem ovirajo bolečine. Bo že počakalo do jutri, ko malo prespite. A ravno takrat dobite klic: »Babi, babi, si pripravljena na morje?« Kaj pa bolečine?

Bolečine v mišicah in sklepih so del vsakdana mnogih ljudi. Zaradi njih občasno trpi kar 95 % Slovencev1. Bolečine se največkrat pojavijo v vratu, ramenih, hrbtu ter nogah in rokah. Ovirajo naše vsakdanje aktivnosti in slabšajo splošno počutje. Zato vsekakor ni zaželeno, da se z njimi odpravite na počitnice.

Svojim vnukom zagotovo ne morete reči ne, saj ni lepšega, kot so njihovi nasmehi na počitnicah. Vendar hitro pomislite na vse aktivnosti, ki temu sledijo. Bodo vaš hrbet in noge zdržali?

Že stoletja poznana zdravilna rastlina, ki vam lahko pri tem pomaga, je rožmarin. Eterično olje rožmarina dokazano zmanjša mišično in sklepno bolečino ter izboljša prekrvavitev.

A ni vsako rožmarinovo eterično olje enako. Ključen je izvor rožmarina, saj so sestavine eteričnega olja odvisne od klimatskih in drugih pogojev, kjer rožmarin uspeva. Edinstveno rožmarinovo eterično olje v zdravilu Rosacta® v obliki kreme je pridobljeno iz ročno pobranih svežih delov rožmarinovih grmov, pridelanih na nekultiviran način v neonesnaženem okolju. Proizvodni proces je ves čas strogo nadzorovan. Zdravilo ne vsebuje parabenov ali umetnih barvil.

Eterično olje rožmarina dokazano zmanjša mišično in sklepno bolečino ter izboljša prekrvavitev. A ni vsako rožmarinovo eterično olje enako. Ključen je izvor rožmarina, saj so sestavine eteričnega olja odvisne od klimatskih in drugih pogojev, kjer rožmarin uspeva.

S protibolečinskim zdravilom Rosacta® so lahko počitnice za vas znova brezskrbne. Nanesite ga dvakrat do trikrat na dan na boleče predele in tako poskrbite, da ne zamudite vseh dejavnosti, kot so:

PRIPRAVE NA MORJE

Takoj po klicu najprej pomislite na kovčke in prtljago, ki jo boste vzeli s sabo. Proti bolečinam v križu se namažite s kremo Rosacta®, ki deluje z dvojno močjo rožmarina. Tako boste lažje potegnili tisti kovček, ki je na vrhu omare, vanj zložili vse potrebno za počitnice in ga naložili v avto.

ZANIMIVA POT

Dolga pot do morja ni več naporna. Po daljši vožnji se razgibajte in si namažite vrat in ramenski obroč s protibolečinsko kremo Rosacta®, ki izboljša prekrvavitev in lajša bolečino. Ker krema ne pušča madežev na oblačilih, si jo lahko namažete tudi med potjo in kar pod obleko, saj se hitro vpije v kožo. Sedaj ste pripravljeni, da se počitnice začnejo.

OHLADITEV V MORJU

Popolnemu dnevu manjka le še ohladitev v morju. Na boleč predel neposredno nanesite protibolečinsko kremo Rosacta® in jo nežno vtrite v kožo. Vstopite v vodo in brez bolečin zaplavajte z vnuki do sredine zaliva. Krema vam lahko priskoči na pomoč tudi, kadar želite odgnati t. i. muskelfiber iz vašega popotovanja.

SPREHOD V NARAVI

Lahkih nog naokrog. Vnučki se že podijo po parku, po nanosu kreme Rosacta® pa se lahko sedaj za njimi zapodite tudi vi. Ni lepšega občutka od poletne brezskrbnosti, sploh če jo dosežete na naraven način. Eterično olje rožmarina namreč poskrbi za boljšo prekrvavitev in lahkoten korak.

DOBER SPANEC

Navsezadnje je pomemben tudi kakovosten spanec, ki si ga privoščite tudi na počitnicah, čeprav mogoče postelja in blazina niso enaki kot doma. Pred spanjem si boleče predele namažite s kremo Rosacta®. Dovolite, da se prijeten vonj Mediterana razleže po spalnici in vas zaziba v mehke sanje.

 

Referenca:
1. Medis. Data on file. Valicon research, Jan 2018. n=1192